Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Het verbouwen van een badkamer kan best wat tijd en ruimte in beslag nemen. Het is daarom fijn om stapsgewijs te verbouwen. Bij het verbouwen van een badkamer komen verschillende afvalstoffen vrij, waaronder puin. Voor elke klus en afvalstroom kunt u op onze website een aparte afvalcontainer huren. In dit blog vertellen wij meer over een puincontainer huren.

Wanneer kunt u een puincontainer huren?

Puin ben je liever kwijt dan rijk. Naast dat het voor enorm veel stof kan zorgen is het ook gewoon fijner en veiliger om in een opgeruimde omgeving te werken. Tijdens het verbouwen van een badkamer komen heel wat afvalstoffen vrij. U kunt voor een groot deel van deze afvalstoffen een puincontainer huren. Onder puin valt: zand, harde steensoorten, keramiek, porselein maar ook wand- en vloertegels en overige steenachtige materialen. Overigens is de puincontainer niet bedoeld voor puinzakken, afvalstoffen waar geen steen in verwerkt zit, zachte puinsoorten zoals zandkalksteen en overige vervuilende materialen. Wilt u een puincontainer huren maar weet u niet zeker of uw afvalstoffen geschikt zijn voor deze container? Neem dan contact met ons op zodat wij u advies kunnen geven.

Wat gebeurt er met puin afval na inzameling?

Puin is een gewilde afvalstof. Nadat uw puin is ingezameld is het tijd om het puin te sorteren zodat er een nieuwe afvalstroom bestaat, namelijk schoon puin. Schoon puin kan na breking dienen als secundaire grondstof voor de aanleg van nieuwe wegen en voor de aanleg van parkeerplaatsen. Het inzamelen van puin is erg belangrijk als we het produceren van nieuwe primaire grondstoffen willen tegen gaan. Met het verminderen van primaire grondstof productie besparen we veel geld, energie en co2 uitstoot.

Gaat u een puincontainer huren? Hier een aantal handige tips!

1. Bepaal welk formaat u nodig heeft. Heeft u geen idee welk formaat u moet kiezen? Deel dan het oppervlak van de ruimte die u gaat verbouwen door 2. Bijvoorbeeld; de badkamer is 18m2. 18 delen door 2 is 9. 9m2 is dan het juiste formaat.
2. Bestel de container op tijd. Als u op een doordeweekse dag een bestelling plaatst wordt de container doorgaans op de eerstvolgende werkdag geleverd. U kunt de container het beste één dag voordat u gaat verbouwen laten plaatsen zodat u op de dag zelf vroeg kunt beginnen.
3. Houd er rekening mee dat u alleen puin in de afvalcontainer weggooit. Zodra u vervuilende afvalstoffen in de puincontainer gooit worden er extra kosten gerekend. Daarnaast is het zonde om een waardevolle afvalstroom zoals puin te vervuilen aangezien puin als secundaire grondstof kan dienen.

Eenvoudig online een puincontainer huren

Wilt u ook een puincontainer huren? Op onze website kunt u eenvoudig en snel een afvalcontainer huren. U kunt zelf kiezen waar en wanneer u de afvalcontainer wilt laten leveren. Zodra u de afvalcontainer niet meer nodig heeft kunt u contact opnemen met ons, waarna de chauffeur uw container zo snel mogelijk komt halen. Wilt u meteen een puincontainer huren? Bekijk dan onze website voor de mogelijkheden. Wilt u advies of heeft u vragen over een puincontainer huren? Neem dan telefonisch of via de mail contact met ons op.