Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Wanneer u net bezig bent geweest met een verbouwing in de tuin of in huis, dan kunt u het snelst en makkelijkst van uw afval afkomen wanneer u een kluscontainer bij onze containerverhuur huurt. Op deze manier kunt u al het afval snel verzamelen en door onze medewerker laten afvoeren. Het bestellen van een kluscontainer is onwijs eenvoudig en bij onze containerverhuur kan de kluscontainer de volgende werkdag al voor uw deur staan. Twijfel dus niet langer en laat uw afval snel verdwijnen door middel van de kluscontainer. In dit artikel worden de kluscontainers in twee categorieën opgedeeld, namelijk voor binnen en buiten gebruik. Hierdoor krijgt u een beter overzicht van de kluscontainers en welke materialen er in de kluscontainers gedeponeerd mogen worden.

De kluscontainers voor binnen gebruik

Er zijn 3 type kluscontainers, die vaak gebruikt worden na een verbouwing in huis.

  1. Het eerste type kluscontainer, dat vaak gebruikt wordt na een grotere, rigoureuze verbouwing is de puinafval kluscontainer. In de puinafval container mogen niet alle materialen afgevoerd worden, die vrijkomen na een verbouwing. Om deze reden volgt nu per type container een lijst, waarin wordt aangegeven welke materialen wel en niet toegestaan zijn. In de puinafval kluscontainer mogen de volgende afvalmaterialen gedeponeerd worden: dakpannen, grindtegels, metselpuin, stenen en/of bakstenen. In de puinafval container mogen niet de volgende afvalmaterialen gedeponeerd worden: gips, asbest of asbest vergelijkend materiaal, dakgrind, puinzakken, asfalt, gips en/of ander materiaal dan puin.
  2. Het tweede type kluscontainer, dat vaak gebruikt worden na een verbouwing is de bouwafval kluscontainer. In de bouwafval kluscontainer mogen de volgende afvalmaterialen gedeponeerd worden: gibo, vloerbedekking, gips, karton, plastic, papier, grofvuil, hout, kunststof, glas en/of puin. In de bouwafval kluscontainer mogen niet de volgende afvalmaterialen gedeponeerd worden: asbest of asbest vergelijkend materiaal, olie, autobanden, accu’s, dak afval, vetresten, koelkasten en/of vriezers.
  3. Het derde type kluscontainer, dat vaak gebruikt wordt na een verbouwing in huis is de grofvuil kluscontainer. In de grofvuil kluscontainer mogen de volgende afvalmaterialen gedeponeerd worden: raambekleding, tegels, afvalhout, fietsen, puin, tuinmeubels, hout, metalen, meubels, sanitair, kunststof en/of sloophout. Zoals u in de lijst kunt zien heeft u de mogelijkheid meubels te deponeren in de grofvuil kluscontainer. Let hierbij wel op dat het beter voor het milieu is om de meubels naar een kringloopwinkel te brengen wanneer de kwaliteit van de meubels nog goed genoeg is. Ook is het zowel bij de bouwafval als grofvuil kluscontainer toegestaan om een matras te deponeren. Echter, u zult dan een toeslag van 50 euro per matras moeten betalen. Het is dus goedkoper om uw matras naar de gemeentelijke stortplaats te brengen.

De kluscontainers voor buiten gebruik

Naast de 3 type kluscontainers voor binnen gebruik zijn er ook 3 type kluscontainers voor buiten gebruik.

  1. Het eerste type kluscontainer, dat vaak gebruikt wordt na een renovatie van de tuin is de grondafval kluscontainer. De grondafval container kan opgedeeld worden in twee subcategorieën, namelijk een grondafval kluscontainer voor normale grond en een grondafval container voor grond vervuild met PFOA.
    1. In het eerste subtype grondafval kluscontainer is het toegestaan om de volgende afvalmaterialen af te voeren: zand, veen, tuinaarde, grasmatten, aarde, klei en/of graszoden. In het eerste subtype grondafval kluscontainer is het niet toegestaan om de volgende afvalmaterialen af te voeren: grind, hout, wortels, olie, boomstronken en/of plastic.
    2. Voor het tweede subtype grondafval kluscontainer gelden in principe dezelfde regels, maar is het toegestaan grond vervuild met PFOA af te voeren. PFOA is een chemische stof, die vroeger is uitgestoten door fabrieken om te gebruiken voor de bescherming van oppervlakten, zoals de coating van een verpakking. Deze fabrieken stonden in Dordrecht en door regen en wind is de chemische stof in de grond van een groot gedeelte van de provincie Zuid-Holland terecht gekomen. Na onderzoek van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid is gebleken dat het PFOA-gehalte in de grond zodanig laag is dat het niet gevaarlijk is voor onze gezondheid. Echter, om te voorkomen dat de stof zich door heel Nederland verspreid zijn er regels aan de afvoer van grond vervuild met PFOA verbonden. De grond mag niet gemengd worden met normale grond en moet geanalyseerd worden nadat het is opgehaald. Hierdoor worden er speciale grondafval kluscontainers voor grond vervuild met PFOA aangeboden. Bekijk onze website voor de mogelijkheden. Helaas hangt er een hogere prijs aan het afvoeren van vervuilde grond vanwege het analyseproces.
  2. Het tweede type kluscontainer, dat vaak gebruikt wordt na een renovatie van de tuin is de houtafval kluscontainer. In de houtafval kluscontainer mogen de volgende afvalmaterialen gedeponeerd worden: houten platen, hardboard, spaanplaat, kozijnen, geperst hout en/of zachtboard. In de houtafval container mogen de volgende afvalmaterialen niet gedeponeerd worden: bomen, beschoeiingen, hout met kunststof, struiken, geïmpregneerd hout en/of asbest of asbest vergelijkend materiaal.
  3. Het derde type kluscontainer, dat vaak gebruikt wordt na een renovatie van de tuin is de groenafval kluscontainer. In de groenafval kluscontainer mogen de volgende afvalmaterialen gedeponeerd worden: snoei afval, takken, hooi en stro, plantenresten, struiken, gft-afval en/of maaiafval. In de groenafval container mogen de volgende afvalmaterialen niet gedeponeerd worden: grond, steen, bewerkt hout, zand, en/of ander afval dan groenafval. Het is belangrijk dat u deze verschillen in acht houdt, omdat wij anders genoodzaakt zijn een hoger bedrag te rekenen. Wij begrijpen dat er bij groen afval eventueel wat aarde meekomt of dat er bij grond afval eventueel wat kleine plantenresten meekomen. Het is echter niet de bedoeling dat een groot gedeelte van de groenafval kluscontainer bestaat uit grond of de grondafval kluscontainer uit plantenresten.