Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Staat uw tuin er in een nogal verwilderde toestand bij en wilt u dit graag veranderen? Of gaat u van groene tuin naar strakke tegeltuin? Kortom: krijgt u hoogstwaarschijnlijk te maken met groenafval afvoeren? Dan is een container huren een goede optie! Graag leggen we uit hoe het afvoeren van groenafval met het huren van een container in zijn werk gaat en wat er uiteindelijk gebeurt nadat jij jouw container hebt laten ophalen. Zo ben je voorbereid op wat er komen gaat met een afvalcontainer huren en weet je ook meteen waarom wij er zo blij mee zijn dat je dat je dit doet.

De voorbereidingen voor groenafval afvoeren

Alvorens u start met uw klus, is het aan te raden om een duidelijk plan te hebben voor zowel de grote lijnen als de kleine details. De op het eerste oog minder belangrijke aspecten, kunnen namelijk wel het verschil maken op jouw werkplaats. Zo zorg je er met de juiste voorbereidingen voor groenafval afvoeren bijvoorbeeld voor dat jouw werkplaats en/of omgeving schoon en opgeruimd blijft. Hetzelfde geldt voor de voorbereiding in de benodigde materialen, dit zal tijd besparen omdat u niet onverwachts naar de winkel hoeft om gereedschap bij te halen.

Het bestellen en plaatsen van de container

Een container bestellen voor groenafval afvoeren kan snel en gemakkelijk via onze webshop. Hier kiest u de groencontainer in het formaat waarvan u denkt dat deze het beste past bij uw situatie. Ook heeft u de keuze tussen een open en een gesloten container waar u er met een open container voor zorgt dat er geen ongewenst afval van andere buurbewoners in uw afvalcontainer terecht komt. Na het bestellen komen wij de container voor groenafval afvoeren plaatsen op een locatie en datum naar keuze. Wanneer u op werkdagen voor 16.00 besteld, kan dit al vanaf de volgende werkdag indien gewenst.

Het ophalen van de container

Doorgaans heeft u de bestelde container voor grondafval afvoeren voor vier weken tot uw beschikking. Wanneer u eerder klaar bent met de container, kunt u een afspraak maken zodat wij de container al eerder op kunnen komen halen. U kunt de container ook voor een langere periode huren indien u verwacht langer bezig te zijn met groenafval afvoeren. Dit zal echter wel in overleg moeten en kan extra kosten met zich meebrengen.

De afvalverwerking na groenafval afvoeren

Wanneer wij de container bij u opgehaald hebben nadat u klaar bent met groenafval afvoeren, zullen wij het afval allereerst controleren. Zo weten we zeker dat er geen afval tussen zit wat niet tussen de afvalsoort thuishoort. Dit zou namelijk ongunstig zijn voor het verwerkingsproces. Vervolgens wordt het groenafval verwerkt tot compost. Dit compost kunnen boomkwekers in Nederland weer opnieuw kunnen gebruiken voor het onderhoud van hun bomen.

Door het hergebruiken van de grondstoffen, dragen we bij aan een circulaire economie. Groenafval afvoeren via een container huren draagt in zekere zin dan ook bij aan een duurzamere wereld, met name wanneer we de CO2-uitstoot besparing hierbij optellen. Wanneer het huren van een container voor groenafval afvoeren namelijk wordt vergeleken met particuliere ritjes naar de milieustraat, zullen we onderaan de lijn een lagere uitstoor ondervinden dan wanneer ieder huishouden zelf naar de milieustraat zou rijden voor groenafaval afvoeren. Wij als afvalverwerker plannen namelijk de meest efficiënte route in voor het ophalen van het afval van meerdere huishoudens, iets wat niet mogelijk is met de particuliere ritjes.

Groenafval afvoeren?

Huur meteen een groencontainer via slechts enkele klikken in onze webshop! Heeft u vragen over het huren van een container voor groenafval afvoeren? Of heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste container? Neem dan snel contact met ons op, we helpen u graag!