Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Een grote verbouwing gehad in uw tuin? Of is er nog flink wat werk aan de winkel omdat de tuin van uw huis nog overladen is met grond? Vaak blijft er veel grond over na werkzaamheden in de tuin en daar wilt u natuurlijk vanaf! Dan is een grondcontainer huren voor uw grondafval wellicht de juiste oplossing! Meer weten over grond afvoeren? Lees dan snel verder, dan vertellen we u alles over de grondcontainer en wat er allemaal komt kijken bij grond afvoeren!

Wat mag ik afvoeren met de grondcontainer

De grondcontainer is geschikt voor al uw zand, veen, aarde, klei, tuinaarde, graszoden en grasmatten. Let er wel goed op dat deze grondsoorten niet zijn vermengd met andere afvalstromen, ook geen overig tuinafval. Groenafval zoals wortels, takken en boomstronken dienen dus gescheiden te worden van uw grondsoort, anders zijn wij genoodzaakt een toeslag te rekenen voor uw container voor grond afvoeren.

Let op: het kan zijn dat uw grondafval vervuild is met de giftige stoffen PFOA / PFAS. Dit is geen probleem, wij kunnen namelijk gewoon uw grond afvoeren, maar het is wel belangrijk dat Afvalcontainers Midden Nederland uiterst veilig te werk gaat. Hierdoor kunnen wij uw grondcontainer helaas niet binnen 24 uur leveren, zoals wij dat bij de andere containers wel kunnen. Wij zullen namelijk eerst na moeten gaan of uw grond vervuild is met deze schadelijke stoffen en of dit een invloed heeft op het tarief voor uw grondcontainer. Binnen 48 uur na uw aanvraag zal u hier meer informatie over ontvangen en staat het u vrij om de grondcontainer nog kosteloos te annuleren.

Het bestellen en plaatsen van de container

Het bestellen van een container voor grond afvoeren doet u snel, veilig en gemakkelijk via onze webshop. Maak uw keuze voor het juiste formaat van de container, plaats deze container in uw winkelwagen en rond de bestelling af door het invullen van uw persoonlijke gegevens en het voltooien van de betaling (via IDEAL). Binnen uw bestelling geeft u meteen aan waar en wanneer u de container graag zou willen ontvangen en zo zullen wij de container op deze datum dan ook komen plaatsen.

Het ophalen van de container

Voor alle containers geldt dat er een standaard huurperiode van 8 weken is inbegrepen bij de tarieven voor onze grondcontainers. U heeft de container voor grond afvoeren dan ook automatisch acht weken tot uw beschikking. Wilt u de container voor een langere periode huren? Dan rekenen wij tarief van €2,- per extra dag aan extra huurkosten (exclusief BTW). Bent u toch eerder dan 8 weken al klaar met grondafval afvoeren? Maak dan een afspraak zodat wij de container al eerder bij u op locatie kunnen komen ophalen.

LET OP: op feestdagen zijn wij niet in de gelegenheid om uw container op te halen. Dit zal automatisch doorschuiven naar de eerstvolgende werkdag.

Grondafval afvoeren?

Bestel dan snel uw container bij Afvalcontainers Midden Nederland. Op werkdagen voor 12:00 besteld, is de volgende dag al geleverd! Heeft u vragen over het huren van een container voor grondafval afvoeren? Of heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste container? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!