Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Op en dag wordt het weer tijd om een grote opruiming te houden waarbij u oude rommel en kleding weggooit. Toch merken veel mensen na een grote opruiming dat zij nog geen voldaan gevoel hebben. Dat komt omdat mensen geneigd zijn om de volgende drie fouten te maken.

Fout 1: Dingen bewaren

Dingen bewaren ‘’voor het geval dat’’.. U kent het vast wel. Terwijl u bezig bent met opruimen loopt u tegen een oude serveerschaal aan, die overigens al jaren ongebruikt in de kast staat, en in plaats van dat u deze weggooit wilt u hem houden in het geval dat deze ooit nog van pas komt. Helaas gebeurt dit niet alleen met de serveerschaal, maar ook met ongedragen kleding, boeken en meer. Belangrijk is om uzelf af te vragen hoe lang u de spullen al niet meer hebt gebruikt. Is dat al langer dan een jaar? Dan is er een grote kans dat u de spullen in de toekomst ook niet meer zult gebruiken. Weg met die rommel, dus.

Wilt u uw spullen of kleren niet weggooien, bijvoorbeeld omdat u het zonde vind of omdat ze nog een tweede leven verdienen? Dan kunt u ze natuurlijk ook aanbieden bij het Leger des Heils.

Fout 2: Opruimen uitstellen

Nog een veelgemaakte fout is het uitstellen van de grote opruiming. Hierdoor creeërt u vaak meer rommel waardoor het nog moeilijker zal worden om op te ruimen en keuzes te maken. Het wordt dus aangeraden om één in de twee maanden een grote opruiming te houden op een vaste dag zodat u van te voren weet waar u aan toe bent.

Fout 3: Geen kluscontainer huren

Hoewel opruimen niet de leukste klus is, is het toch fijn wanneer het eenmaal is gedaan. Belangrijk is wel dat het in een keer goed gedaan wordt. Gooi dus echt alle rommel weg en twijfel niet te lang. Als u eenmaal bezig bent is het belangrijk om door te zetten. Een tip is om een kluscontainer te huren; u bent dan eerder geneigd om meer spullen weg te gooien omdat u het makkelijker kwijt kunt. Containers die passen bij een grote opruiming waarbij verschillende soorten afval vrijkomen zijn bouw- en sloopafval containers en grofvuil containers. Gaat u maar één afvalsoort weggooien? Huur dan de container die bij uw afval past door te kijken naar de acceptatievoorwaarden.

Direct een kluscontainer huren

Gaat u ook een grote opruiming houden? Dan is het belangrijk om van te voren rekening te houden met (veel) afval. Voor het afvoeren van afval op een goedkope en snelle manier kunt u één van onze kluscontainers huren.