Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Flink verbouwen? Dat wordt (letterlijk) puin ruimen! Maar hoe? Hoewel het afvoeren van puin een flinke klus lijkt te zijn is niets minder waar: puin afvoeren is eigenlijk heel erg makkelijk met een puincontainer huren, alleen moet je net even weten hoe dat werkt! Meer weten? Lees dan snel verder…

Stap 1: het kiezen van de juiste container

Bij Afvalcontainers Midden Nederland heeft u de keuze uit zes verschillende containers: de puincontainer, de houtcontainer, de groencontainer, de grondcontainer, de grofvuil container en de bouwcontainer. Over het algemeen kiest u bij puin afvoeren vanzelfsprekend voor de puincontainer maar let op! Indien u naast puin ook te maken krijgt met andere afvalstromen, kan de keuze voor een bouwcontainer of grofvuilcontainer soms praktischer zijn. Deze containers zijn namelijk gericht op een combinatie van verschillende afvalstromen, waaronder ook puin. Zo kunt u naast puin ook bijvoorbeeld het vrijgekomen hout, kunststof en/of oude meubels kwijt in de container.

Na het kiezen van de juiste containersoort, kiest u een bijpassend formaat. Let op: kies bij twijfel altijd voor de grotere container. Bij puin afvoeren valt de daadwerkelijke hoeveelheid over het algemeen namelijk hoger uit dan de verwachte hoeveelheid.

Stap 2: het bestellen van de afzetbak

Het bestellen van een container doet u snel, veilig en gemakkelijk via onze webshop. Maak u keuze voor de juiste container, plaats deze in uw winkelwagen en rond de bestelling af door het invullen van uw gegevens en het voltooien van een betaling (via iDEAL). Binnen uw bestelling voor de afzetcontainer geeft u meteen al aan waar en wanneer u de bak graag zou willen ontvangen.

Stap 3: ontvangen, vullen en op laten halen

Op de afgesproken datum komen wij de container plaatsen. Deze kosten zijn al inbegrepen bij de tarieven in onze webshop, evenals de kosten voor het ophalen van de container, het verwerken van het afval en 4 weken containerverhuur. Hiermee bestelt u een container voor puin afvoeren dan ook voor een voordelige, transparante all-in prijs. Let op: zorg ervoor dat u de container enkel vult met de voorgeschreven afvalsoorten én dat het afval niet meer dan 20 cm boven de rand van de container uitsteekt. Is dit wel het geval, zullen wij hier helaas een toeslag voor moeten rekenen. Vanaf 60cm zullen onze chauffeurs de container omwille van veiligheidsredenen de container niet meer afvoeren.

Na het plaatsen van de container kunt u meteen aan de slag met het afvoeren van u puin in de container. Bent u klaar met puin afvoeren? Of is de (puin)container vol? Maak dan een ophaalafspraak, dan komen wij de container zo snel mogelijk óf op de afgesproken ophaaldatum ophalen, afhankelijk van uw voorkeur.

Morgen nog puin afvoeren?

Bestel dan snel uw container bij Afvalcontainers Midden Nederland. Op werkdagen voor 12:00 besteld = de volgende dag al geleverd! Op een later moment pas puin afvoeren? Bestel ook dan alvast uw container, dan plannen wij de plaatsing vast in!

Heeft u vragen over puin afvoeren en/of het huren van een (puin)container? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!