Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Of vervuilde grond in een schone grondafval container? Wat is het verschil en hoe pak je grondafval aan? Het afvoeren van grondafval kan soms namelijk best ingewikkeld zijn en dat is logisch. Niet iedere soort grond mag zomaar in iedere soort grondafval container en dat is iets waar je heel erg goed op moet letten. Wil je weten hoe dit zit? Of wil jij weten wat wij als afvalverwerker voor jouw grondafval kunnen betekenen? Lees dan snel verder, dan leggen we het je uit!

Verschillende soorten grondafval

Wanneer je bijvoorbeeld je tuin aan wilt pakken, kun je te maken krijgen met een berg aan grond die je graag kwijt wilt. Gevoelsmatig zou je direct denken aan een (vervuilde) grond container om daar alles in af te voeren, maar dit kan niet altijd zomaar. Hoewel de grondcontainer op zichzelf namelijk de juiste keuze is uit alle diverse soorten containers, zitten er wel enkele haken en ogen aan het gebruik van de grondcontainer. In je tuin zul je namelijk diverse soorten grond tegenkomen waarbij we bij de afvalverwerking onderscheid maken tussen schone en vervuilde grond.

In de context van grondafval beschouwen we zand, veen, aarde, klei, tuinaarde, graszoden en grasmatten als grond. Schone grond is hierbij grond die vrij is van wortels, boomstronken, grind, olie, hout en plastic. Zodra ook maar één van deze elementen wel met de grond verworven is, wordt de grond bestempeld als vervuilde grond. Schone grond is geen enkel probleem voor onze afvalverwerking en kunnen wij ten alle tijden afvoeren. Vervuilde grond daarentegen is enkel mogelijk in overleg, afhankelijk van uw situatie. Bespreek dit daarom direct tijdens uw aanvraag voor een vervuilde grondafval container huren.

Naast schone en vervuilde grond, kan er ook sprake zijn van verontreinigde grond. Dit is grond die schadelijke en gevaarlijke stoffen bevat, waarbij sommige mogelijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Vaak is deze vervuiling veroorzaakt door industrieterreinen, tankstations, chemische wasserijen en verffabrieken maar ook door landbouwbedrijven die in het verleden gewerkt hebben met bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Check daarom goed of je in een verontreinigd gebied woont, indien het gaat om verontreinigde grond kunnen wij namelijk in geen enkel geval uw grondafval afvoeren.

Grondcontainer = vervuilde grond container?

Voor het afvoeren van grondafval is een grondafval container dus de juiste keuze, ook voor vervuilde grond (indien dit in overleg is geregeld). Hierbij zul je wel op moeten passen op de bovengenoemde verontreinigde grond. In dit geval is geen enkele container namelijk geschikt om jouw grondafval af te voeren en kun je dus ook geen vervuilde grond container huren.

De grondcontainers zijn verkrijgbaar is diverse formaten en varianten. Zo heb je al een grondcontainer met een inhoud van 3m2, maar ook met inhoud van 6m2 en een inhoud van 9m2. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit een open of gesloten container, met ieder bijbehorende voor- en nadelen zoals bijvoorbeeld het ongewenste afval van andere buurtbewoners die zonder jouw toestemming in jouw container kunnen gooien wanneer je gaat voor een open container.

Vervuilde grond container huren?

Wil je graag een (vervuilde) grond container huren? Doe dan meteen een aanvraag voor een grondcontainer door direct te bellen naar 078-622 22 03 om de mogelijkheden voor jouw te bespreken.

Wil je een andere container huren in plaats van een vervuilde grond container huren? Bekijk dan snel alle containers in ons aanbod en bestel via slechts enkele klikken direct de afvalcontainer die past bij jouw type klus. Heb je vragen over het huren van een container? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!