Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Als u voor de eerste keer een badkamer gaat verbouwen kan dat best spannend zijn. Wat zijn belangrijke dingen waar u aan moet denken? Welk afval gaat er vrijkomen? Hoe bereid u zich voor op een badkamer verbouwing? Met deze blog helpen we u verder.

Stap 1 is een stappenplan

‘’Help.. waar moet ik beginnen?’’ Dat is een vraag die veel gesteld wordt (en niet alleen door beginners). Om alles in goede banen te leiden is het belangrijk om een stappenplan te maken. Deze kunt u opschrijven en delen met andere klussers zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn. Schrijf ook op wat op welke dag moet gebeuren en wanneer u ongeveer klaar hoopt te zijn met de badkamer verbouwen.

Globaal ziet een verbouwing van een badkamer er zo uit:

  1. Oude badkamer (sanitair, tegels etc.) slopen en afvoeren
  2. Leidingen leggen en elektra verplaatsen
  3. Tegelen en voegen
  4. Sanitair plaatsen en aansluiten
  5. Elektra plaatsen en aansluiten

Het is dus belangrijk om uzelf goed voor te bereiden. Uiteraard begint een verbouwing bij het afvoeren van de oude badkamer. U moet er dus voor zorgen dat u snel al uw afval kwijt kunt. Dat doet u door een container te huren en deze bij u voor de deur of in de straat te laten plaatsen.

Wanneer uw badkamer eruit is kunt u voorlopig geen gebruik meer maken van uw eigen douche. Zorg er dus voor dat u een alternatieve plek heeft om te douchen. Gaat u nieuwe badkamer meubels kopen? Houd er dan rekening mee dat het door het trappengat moet passen.

Welk afval komt bij een badkamerverbouwing kijken?

Er zijn verschillende redenen om een badkamer te verbouwen. Bijvoorbeeld wanneer u gaat verhuizen en de badkamer niet naar wens is, of wanneer uw huidige badkamer toe is aan vervanging. U kunt ervoor kiezen om de badkamer volledig te slopen of om de badkamer te renoveren. Wat vaststaat is dat bij elke klus afval vrijkomt. Welke afval dat is ligt aan welke klus u gaat uitvoeren. Kortom; bij het verbouwen van een badkamer komt heel wat kijken. Bereid u dus goed voor door tijdig de juiste afvalcontainer te huren.

Wanneer u ervoor kiest om de badkamer in zijn geheel te slopen heeft u vaak te maken met verschillende soorten afval. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afval zoals tegens, ijzer, glas, keramiek, puin, gipsplaten en hout. Als u een aantal van deze afvalsoorten herkent in het afval dat u straks wilt afvoeren, kunt u het beste voor een bouw- en sloopafval container kiezen.

Als u ervoor heeft gekozen om de badkamer te upgraden en alleen de muurtjes te slopen, het sanitair te vervangen of de wand- of vloertegels eruit te halen kunt u een puincontainer huren. De puincontainer is geschikt voor al het afval dat bestaat uit steen.

Meer informatie over een afvalcontainer huren

Komt u er niet uit welke container u moet huren of wilt u om andere redenen contact opnemen? Wij helpen u graag. Onze klantenservice staat voor u klaar en is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur.