Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Bent u van plan om te gaan bouwen of slopen en wilt u hiervoor een afvalcontainer huren? Soms kan het best lastig zijn om de juiste afvalcontainer te kiezen. Er komen veel verschillende afvalstromen bij kijken en vaak behoren deze niet allemaal tot dezelfde afvalstroom In dit geval kunt u het beste een bouwafval container huren.

Wat mag er in een bouwafval container?

De bouwafval container is een afvalcontainer waar u gemengde afvalstromen in kwijt kunt. In een bouwafval container kunt u het grootste deel van al het afval kwijt dat vrij komt tijdens slopen, bouwen of verbouwen. Voorbeelden zijn puin, plastic, hout, beton en isolatiemateriaal. De afvalcontainer is overigens niet geschikt voor restafval, klein gevaarlijk afval en organisch afval. Deze kunnen namelijk goed gescheiden worden en zijn bruikbaar voor andere doeleinden zoals het maken van compost. Wilt u een bouwafval container huren maar twijfelt over de inhoud van de bouwafval container? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Waarom mag er wel gemengd afval in een bouwafval container?

Voor sommigen klinkt het een beetje gek. Er wordt over het algemeen juist zoveel mogelijk aan u gevraagd om uw afval te scheiden. Waarom mag er dan wel gemengd afval in een bouwafval container? Dit heeft een belangrijke reden. Wanneer men gaat slopen of bouwen komen er veel verschillende afvalstromen vrij. Denk aan puin, plastic en bijvoorbeeld tegels. Vaak is de hoeveelheid per afvalstroom te laag om voor elke afvalstroom een aparte afvalcontainer te huren. Het kost dan teveel geld om per afvalstroom een aparte afvalcontainer te huren waardoor men het afval niet scheidt. Om het inzamelen en het hergebruiken van afval toch te stimuleren kunt u daarom een bouwafval container huren. In deze afvalcontainer kunt u gemengde afvalstromen kwijt die vrijkomen tijdens grote klussen zoals bijvoorbeeld verbouwen en slopen. De inhoud van deze afvalcontainers wordt achteraf alsnog zo goed mogelijk gesorteerd zodat een groot deel van het afval alsnog verwerkt kan worden. Een bouwafval container huren is dus de perfecte oplossing als u bij het klussen te maken heeft met meerdere afvalstromen.

Milieuwinst bouwafval container huren

Het huren van een bouwafval container is voordelig voor het milieu. Gaat u klussen en heeft u te maken met veel verschillende afvalstromen in een keer? Een bouwafval container huren kan dan voor u de perfecte uitkomst bieden. Met het inzamelen van 100kg bouw- en sloopafval besparen we 232 kg co2. Dit staat gelijk aan ongeveer 223 keer een warm bad nemen. Geweldig, toch? Bouw en sloopafval is geschikt voor meerdere doeleinden. 50% van al het bouw en sloopafval wordt verwerkt tot grondstof. Het andere deel wordt gebruik voor groene en grijze energie. Het zeezand (wat gevonden kan worden in tegels) wordt verwerkt tot de gewilde bouwstof genaamd ‘forz’. Het gebruiken van afvalstoffen voor nieuwe producten is erg milieuvriendelijk; we besparen er een hoop geld, energie en co2 uitstoot mee.

De juiste bouwafval container huren

Soms is het best lastig om de juiste afvalcontainer te huren. U gaat een bouwafval container huren, maar welk formaat heeft u nodig? Het formaat dat u nodig heeft ligt aan de hoeveelheid afval dat u kwijt wilt. In onze webshop kunt u kiezen uit verschillende formaten. Als u niet zeker weet welk formaat u nodig heeft is het handig om een inschatting te maken en om deze naar boven af te ronden. Heeft u toch meer afval dan gedacht? Dan heeft u uiteraard liever een te grote dan een te kleine afvalcontainer. Heeft u een te kleine container gehuurd en heeft u een nieuwe afvalcontainer nodig? Dan kan de chauffeur uw oude afvalcontainer wisselen met een lege afvalcontainer.

Meteen een bouwafval container huren

Wilt u meteen een bouwafval container huren? Bekijk dan onze site om een bestelling te plaatsen. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u persoonlijk advies? Neem dan telefonisch of via de mail contact met ons op zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Bent u benieuwd naar de ervaring van andere? U leest het hier!