Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Er zijn veel verschillende afvalcontainers die u kunt bestellen. Soms ziet u door de bomen het bos niet meer en kan het voorkomen dat u per ongeluk de verkeerde afvalcontainer bestelt. Toch is het van belang voor zowel mens als milieu dat we de goede afvalcontainer bestellen.

Waarom zijn er zoveel verschillende afvalcontainers?

Nederland behoort tot de Europese top als het aankomt op recyclen van afval. Er zijn maar vijf Europese landen, waaronder Nederland, die meer dan vijftig procent van hun afval recyclen. Om dit hoge percentage mogelijk te maken heeft Nederland een aantal belangrijke maatregelen getroffen. Één hiervan is het scheiden van afval. Met het scheiden van afval zorgt u ervoor dat het voor de afvalverwerker makkelijk en goedkoper wordt om uw afval te verwerken of te recyclen. Afval kan namelijk het beste worden verwerkt wanneer de afvalstroom zo ‘’zuiver’’ mogelijk is. Dit houdt in dat het afval niet wordt vervuild door andere afvalstromen. Om gemengde afvalstromen uit elkaar te halen is in sommige gevallen wel mogelijk maar dit kost meer tijd en geld. Om de afvalverwerker een handje te helpen en uw steentje bij te dragen aan het milieu wordt er van u gevraagd om de afvalcontainer enkel en alleen voor de geschikte afvalstromen te gebruiken. De juiste afvalcontainer bestellen is daarom erg belangrijk. Om deze reden is er een breed aanbod aan afvalcontainers.

Welke afvalcontainer moet u dan bestellen?

Er zijn veel verschillende afvalstromen; GFT-afval, PMD-afval, bouw- en sloopafval en natuurlijk nog veel meer. Al deze afvalstromen vragen om een andere afvalcontainer zodat het afval zo goed mogelijk verwerkt kan worden. Voordat u een afvalcontainer gaat bestellen is het belangrijk om eerst goed uit te zoeken welke afvalcontainer bij uw afvalstroom past. Welke afvalsoorten u in de meest bestelde afvalcontainers mag gooien leest u hier.

Restafval container bestellen

Wilt u een restafvalcontainer bestellen? Sommig afval valt niet onder andere categorieën dan restafval omdat het niet gerecycled kan worden.
Wel: In de restafvalcontainer kunt u al het afval kwijt dat niet in de overige categorieën past. Om hygiëne te waarborgen wordt er aan uw gevraagd om het restafval in vuilniszakken te doen alvorens u het in de container gooit.
Niet: Afval dat nog wel gerecycled kan worden of binnen andere categorieën valt dan restafval. Ook onveilig afval, zoals scherpe materialen of klein gevaarlijk afval, behoren niet tot deze categorie.

Bouw- en sloopafval container bestellen

Wilt u binnenkort een bouw- of sloop afvalcontainer bestellen? Bij klussen, slopen, verbouwen en renoveren komt veel afval vrij. Het meeste afval kunt u kwijt in een bouw- en sloopafval container.
Wel: In deze container kunt u al het afval kwijt dat met de bouw of sloop heeft te maken. Voorbeelden hiervan zijn plastic, isolatiemateriaal en hout.
Niet: De container is niet bestemd voor organisch afval en afval dat niet met slopen of bouwen te maken heeft, zoals chemisch afval en fietsen.

GFT afvalcontainer bestellen

Een afvalcontainer bestellen voor organisch afval? GFT afval staat voor groente, fruit en tuinafval. Het scheiden hiervan is belangrijk omdat gft-afval verwerkt kan worden tot compost en biogassen.
Wel: In deze container kunt u organisch afval kwijt zoals bloemen, takjes, koffiedik en afbreekbare theezakjes.
Niet: Deze afvalcontainer is niet bestemd voor niet-organisch afval zoals boomstronken, aarde en zand.

Het is dus duidelijk dat het scheiden van afvalstromen erg belangrijk is. Er wordt van u gevraagd om de juiste afvalcontainer te bestellen. Komt u er nog steeds niet helemaal uit en wilt u meer informatie zodat u de juiste afvalcontainer kunt bestellen? Neem dan telefonisch of via de e-mail contact met ons op.